Tolárky s rajčaty a chuťovky s olivami
5. 4. 2020
Příprava: 25 minut
Pečení: 5 minut, při střední teplotě
Suroviny:
- Chuťovky s olivami:
- 150 g velmi tenkých plátků anglické slaniny
- 100 g oliv s papričkou
- Tolárky s rajčaty:
- 20 tolárků vykrojených z chleba nebo dalamánková bageta
- měkké máslo
- 200 g sýru v plátcích 3 mm tlustých
- 5 až 6 malých rajčat
- sůl a pepř
- 4 lžíce krájené pažitky
Příloha:
- Vhodný ke všm drinkům
Příprava:
- Chuťovky:
- Plátky slaniny podélně rozkrojte na 2 pruhy. Zabalte do nich olivy a konec proužku propíchněte párátkem.
- Zahřejte pánev, chuťovky poskládejte jednu vedle druhé, pod policí opečte, jednou otočte.
- Tolárky
- Chléb potřete máslem. Ze sýru vykrojte tvořítkem kolečka nebo čtvrce, odpovídající velikosti tolárků. Chleby obložte.
- Rajčata omyjte, osušte, vykrojte kolem stonku a nakrájejte na kolečka. Položte na sýr, osolte, opepřete a posypte pažitkou.