Malé chuťovky
5. 4. 2020
Příprava pro 4 osoby a při 4 druzích 25 minut
Suroviny:
- 8 krajíců chleba růzdného druhu
- 40 g másla k namazání
- 100 g gorgonzoly nebo jiného sýru
- 200 g salámu, krájeného
Na zdobeni:
- čerstvé bylinky
- hroznové víno
- majonéza, remuláda, třešně, kaviár
- křenová šlehačka
- ředkvičky a rajčata
- jemná paštika
Vhodná příloha
- vychlazený sekt
- lehké bílé víno
- pivo
- koktejl
Připrava:
- Chleba namažte máslem a nakrájejte na kousky nebo vykrojte kolečka. Podle chuti je obložte. na fotografii můžete vidět:
- Černý chléb s krevetami, majonézou a drceným pepřem.
- Kolečka z bílého chleba s nastříkaným krémem z jemné játrové paštiky, ušlehané s trochou smetany a koňakou. Kolečka zdobte krémem pomocí stříkacího sáčku. Jako ozdoba 1/2 koktejlové třešně.
- Trojúhelníčky z bílého chleba s lososem a snítkou kopru.
- Selský chléb s šunkovými rolkami a trochou remulády.
- Tmavý chléb s rostbífem, křenovou šlehačkou a petrželkou.
- Světlý pšeničný chléb s kaviárem, zdobený kouskem citronu.
- Bílý chléb s krémem z 1/2 gorgonzoly a 1/2 másla, zdobený kuličkou hroznového vína.